04
Oct
2020

24-тия София Филм Фест ЕСЕН представя: Fashion Nigh Out Модна Гала, посветена на „Династията Пиер Карден”

Модната гала на София Филм Фест е традиция, при която всяка година публиката на фестивала се наслаждава не само на филми, посветени на създателите на нейно величество модата, но и на специалното събитие FASHION NIGHT OUT, организирано от Vogue Vision-Митко Дамов.

Тази година събитието е и с партньорството на Domaine Boyar!

В това издание темата ще бъде модна къща „Пиер Карден“ –  и ще протече под надслов „Вирусът не убива, модата – Да!”.

Ще има две прожекции на филма „Династията Пиер Карден“ и след всяка от тях  зрителите са поканени да бъдат част от концептуални и дръзки модни вечери, разработени лично от Митко Дамов и студенти от НБУ.

Заповядайте на 6-ти и 10-ти октомври 2020 година в Дома на киното и кино Люмиер Лидл!

*

Династията Пиер Карден / House of Cardin

Милиони хора по света познават култовото лого и популярния подпис, но малко от тях познават човека, който стои зад модната империя. Кой е Пиер Карден? Каква е историята зад легендарния образ? Филмът предоставя рядката възможност да се докоснем до съзнанието на един гений. Хрониката на живота и творчеството на дизайнера е създадена с неговото лично одобрение от сценаристите-режисьори П. Дейвид Ебърсол и Тод Хюс. Уникалният г-н Карден им осигурява изключителен достъп до архивите на своята империя, както и безпрецедентни интервюта в залеза на една славна кариера.

КОГА:

6 октомври > 20.00 часа > Дом на киното > БИЛЕТИ
10 октомври
> 19.30 часа > Кино Люмиер – Лидл > БИЛЕТИ

* * *

#24SofiaIFF #Autumn #Есен

София Филм Фест е част от Календара на културните събития

на Столична община за 2020 г.